Константин Костадинов от Реал (Мадрид) може да запише официален дебют за мъжкия национален отбор по баскетбол на България. Роденият през 2003 година талант попадна в състава на селекционера Росен Барчовски за ключовите мачове от квалификациите за ЕвроБаскет 2021 срещу Босна и Херцеговина и Латвия.

Костадинов започва кариерата си в Делфин (Бургас), но преди няколко години бе привлечен от испанския колос, където в момента все още е част от юношеските отбори, като е считан за един от най-перспективните на своята позиция.

Те ще се проведат на 20 и 22 февруари в латвийската столица Рига, като националите ни се борят с домакините за третото място в групата, което дава право на участие на Европейско. Към момента Латвия е на трета позиция със същия актив от победи и загуби като нашите, но с по-добри показатели.

Още един дебютант също е в състава - капитанът на Черноморец (Бургас) Константин Коев. Александър Везенков пък до последно ще бъде под въпрос заради ангажиментите си с Олимпиакос в Евролигата. 

Селекционерът сподели, че Емил Стоилов, който има три мача за Естудиантес в испанското първенство този сезон също е получил повиквателна, но мадридските "студенти" не са го пуснали.

Ето и кои играчи извика Росен Барчовски: 

Димитър Димитров (Балкан)

Андрей Иванов (Ямбол)

Цветомир Чернокожев (Левице, Словакия)

Александър Янев (Бърно, Чехия)

Константин Костадинов (Реал Мадрид)

Александър Везенков (Олимпиакос)

Христо Захариев (Левски Лукойл)

Николай Стоянов (Берое)

Константин Коев (ЧЕрноморец)

Чавдар Костов (Левски Лукойл)

Павлин Иванов (Рилски спортист)

Венцислав Петков (Левски Лукойл)

Дий Бост (Монако)

Васил Бачев (Академик Пловдив)

Деян Карамфилов (Рилски спортист)