Изключително грозна случка се разигра по време на мача между Шорел Роан и Метрополитанс от френския баскетболен елит.

Сенегалският център Бубакар Туре удари капитана на босненския национален тим Миралем Халилович, което доведе до фрактура и изместване на челюстта му.

И тук не става въпрос за игрови инцидент, а за напълно неспортсменски удар срещу нищо неподозиращия босненец.

В третата четвъртина на мача, Халилович пазеше персонално Туре, като между тях имаше напълно нормална баскетболна борба в рамките на позволеното. Абсолютно нормална ситуация, която виждаме във всеки мач по света.

В този момент обаче Бубакар Туре изпусна нервите си вкара дясно кроше в челюстта на Халилович, който бе встрани от него и изобщо не подозираше какво го очаква. Мръсен удар, който дори и в ММА октагона не се толерира.

Естествено, че Бубакар Туре веднага бе отстранен, като е цяло чудо, че действията на сенегалеца не доведоха до масово меле на паркета.

Играта принудително трябваше да напусне и Халилович, а по-късно от клуба му съобщиха за фрактурата и очакващата го операция. Интервенцията ще свърже краищата на челюстта му със специални винтове и фиксатори, като по всяка вероятност босненецът ще прекара следващите седмици на храна в течен вариант.

Той със сигруност няма да играе баскетбол поне до лятото.

Заради случая френксата федерация свика специано събрание, на което ще реши съдбата на Бубакар Туре.