Селекционерът на България по баскетбол Любомир Минчев успяваше да сдържи емоциите след фантастичната победа над Франция със 72:66 в световна квалификация.

Треньорът ни говори минути след триумфа в Ботевград над третите в света пред репортер на БНТ.

"В момента не мога да кажа къде спечелихме мача. Единствено видях, че имаме по-добър процент в стрелбата - бяха първите думи на Минчев. - През второто полувреме играхме много добре в защита и не допускахме лесни кошове.

Трябва да отчетем, че и те пропуснаха отворени стрелби, така че по-добрата ни стрелба бе ключът към успеха. Много важно бе и да вземаме борбите под собствения си кош, което направихме в края на мача и така задържахме преднината си.

Не можем да спрем дотук, това е просто една победа.

Ние имахме много какво да губим в този мач, защото от три години изграждаме. Днес затвърдихме това. Радвам се, че в залата имаше толкова много деца, които видяха много положителни примери.

Сега трябва да останем на земята.

Пропуснахме много възможности в първата фаза на квалификациите, но днес шансът бе на наша страна. Не искам да отидем в Русия и да ни пребият там.

Това е моята работа като треньор. Нека се порадваме тази вечер, но този мач е зад гърба ни."

Павел Маринов, капитан на националния отбор, добави:

"В момента се чувствам прекрасно. Накарахме младите да мечтаят, чудесно е, че играхме пред такава зала, това е най-хубавото в баскетбола. Нямаме големи очаквания, живеем ден за ден, така че трябва да понижим емоциите и да повишим енергията в играта си за гостуването в Русия.".