Дреймънд Грийн ще се размине единствено с финансова санкция от страна на Голдън Стейт, след като заби юмрук в лицето на съотборника си Джордан Пуул.

След инцидента по време на тренировка миналата седмица, Грийн сам пожела да не бъде с отбора няколко дни, но сега ще се върне обратно към тренировъчния процес на Уориърс.

Видео от случилото се появи в интернет няколко дни по-късно и моментално се превърна в същинска сензация. Масовите призиви бяха за сериозно наказание на Дреймънд, но в крайна сметка това няма да се случи.

32-годишният ветеран вече се извини за действията си. Грийн бе с ключова роля и при четирите титли на калифорнийския тим в последните осем сезона, в които Уориърс играха шест финала на НБА.

Треньорът на Голдън Стейт Стив Кър заяви, че ситуацията между Грийн и Пуул е най-голямата криза, пред която е изправен като наставник на отбора. Бившият гард напомни, че в дните си на играч и той е бил замесен в подобна случка, при това с участието на Майкъл Джордан.

Двамата влезли в сериозна разправия през 1995 година и в крайна сметка Джордан ударил Кър в лицето по време на тренировка.

Наставникът на Уориърс отчете, че случката е подобрила отношенията между него и Ем Джей.