Голдън Стейт се подготвя за начало на похода си за защита на титлата в НБА, но дори и в Уориърс, където всичко по принцип изглежда перфектно, явно нещата не са наред. Една от звездите на тима и основен играч при всичките четири шампионски титли на калифорнийци от 2012 година насам, Дреймънд Грийн, се забърка в неприятности от дисциплинарен характер.

32-годишният ветеран е влязъл в пререкание с доста по-младия си съотборник Джордан Пуул и му е нанесъл удари по време на една от последните тренировки на отбора. Напрежението между двамата по време на заниманието в сряда е прераснало в атака от страна на Грийн, известен така или иначе с избухливия си нрав, като за щастие Пуул се е разминал без наранявания.

Това далеч не е първи подобен случай за Дреймънд, който се бе опитвал да раздава юмручна справедливост и на Кевин Дюрант, когато суперзвездата бе част от селекцията на Стив Кър.

Очаква се наказанието на Грийн да бъде да не играе един мач и съответно да не получи заплатата си за въпросната среща.

След края на сезона той ще може да активира клауза в договора си с отбора, чрез която да стане свободен агент. Крилото играе за Уориърс вече цяло десетилетие.

Пуул пък е с изтичащ контракт и ще бъде ограничен свободен агент следващото лято. Това означава, че може да получава предложения от други тимове, но Голдън Стейт ще може да го запази в състава си, ако отговори на офертите със същите финансови условия.