Далас привлича суперзвездата Кайри Ървинг от Бруклин. Гардът ще трябва да бъде липсващата помощ на Лука Дончич, като поне на хартия двамата ще оформят изключително силна гардова двойка, но остава да видим как ще се напаснат в реалност.

Ървинг публично заяви, че иска да напусне Нетс, а като следваща дестинация за негов трансфер моментално започна да се спряга Лос Анджелис. В Лейкърс играе ЛеБрон Джеймс, с когото Кайри спечели титлата по време на съвместния им период в Кливланд.

В неделната вечер обаче Маверикс изненадващо вдигнаха във въздуха НБА, след като стана ясно, че Кайри ще акостира в Тексас.

Като разменни монети обратно към Бруклин поемат Дориан Фини-Смит, Спенсър Динуиди и общо три избора в Драфта (два във втория и един в първия кръг).

Маркийф Морис също ще премине в редиците на Маверикс. Треньорът на Далас Джейсън Кид е бил от основните идеолози на подобна сделка.

Досега през сезона Ървинг записва по 27.1 точки, 5.3 асистенции и 5.1 борби. Той трябваше да бъде ключова фигура за "мрежите" заедно с Кевин Дюрант, но в крайна сметка двамата изиграха едва 74 мача заедно.