Джей Ар Смит, който има две титли на НБА, спечелени съответно с Кливланд през 2016 и Лос Анджелис Лейкърс през 2020 година, официално смени спорта. 36-годишният бивш гард, който прекара шестнадесет години в Лигата, след като влезе при професионалистите директно от гимназията, сега ще играе голф за колежанския Северна Каролина А&T.

Смит има 977 мача в редовния сезон плюс още 140 в плейофите, а пък през 2013 година, когато играеше за Ню Йорк Никс, бе избран за най-добра резерва на сезона.

В момента Ърл, както е рожденото име на Джей Ар, кара първата си година в университета, като по-рано през лятото стана хит в социалните мрежи с различните си включвания, касаещи студентски живот, а сега официално дебютира за голф отбора на университета си.

"Определено бях нервен, защото не знаех какво да очаквам", коментира Смит, след като записа дебют на турнир във Финикс.

Той добави, че разбира защо е допълнителното внимание към него, но желанието му е просто да бъде един студент, който се състезава.

Дебютът му не бе особено впечатляващ, след като и в двата кръга на турнира той завърши с резултат плюс - съответно +12 в първия и +7 във втория.