Германия вече е с две победи в два мача на баскетболното световно първенство. Бундестима успя да удържи победата срещу Австралия и излъга съперника си на финалната права, за да триумфира с 85:82, след като водеше в резултата в продължение на близо 30 минути, но в заключителните моменти налице бе истински трилър.

Австралийците изостанаха с 11 точки още в първата четвърт, но постепенно настигнаха германците, а в третата част дори дръпнаха с 66:62. Точно тогава германците направиха серия от 10 точки без отговор, за да си върнат водачеството при 72:66 в своя полза, но минута преди края бе фиксирано третото и последно равенство в мача при 81:81 след кош на Джош Гиди, който вкара само веднуж от наказателната линия при 83:81 в полза на европейците, които подпечатаха победата си с две точки на Маодо Ло при оставащи две секунди - 85:82.

Гиди стреля от центъра с изтичането на времето, като Австралия имаше претенции за нарушение срещу него, но такова не бе отсъдено.

Шрьодер наниза 30 точки и 9 асистенции за победителите, а Маодо Ло остана с 20. Пати Милс с 21 и Гиди със 17 бяха най-добри за загубилия тим. Така Германия еднолично оглавява група "Е" с 2 победи в 2 мача, докато Австралия е с баланс 1-1.

Доминканската република също вече е с две победи от два мача - след 87:82 срещу Италия. "Адзурите" дръпнаха с 12 точки рано в двубоя, но после нещата се обърнаха и в един момент най-голямата разлика в полза на доминиканците достигна 17 точки, а финален щурм на италианците не бе достатъчен. Освен това те прекараха голяма част от мача без треньора си Джанмарко Поцеко, който бе изгонен две минути преди почивката.

Карл-Антъни Таунс с 24 точки, 11 борби и 5 асистенции, както и Андрес Фелис, също вкарал 24, поведоха своите към втори успех, докато Марко Спису наниза 17 за Италия. Така Доминикана води в група "А" с 2-0, докато Италия е с 1-1.

Останалите резултати от ранната неделна сесия:

Черна гора - Египет 89:74

Канада - Ливан 128:73