Грозни сблъсъци между агитката на "Левски" и резервната скамейка на "Балкан" (Ботевград) прекъснаха втората финална среща между двата тима 3 минути преди нейния край.

Отборите играеха при резултат 66:59 в позла на столичани, когато между скамейката на "Балкан" и намиращата се зад тях агитка на "Левски" започнаха да летят предмети.

Това наложи прекратяването на мача, а съдийската бригада нареди залата да бъде изпразнена, за да се доиграе мача, както гласи правилникът на федерацията.Цялата публика бе принудена да напусне, като тази на "Балкан" отказа да го направи, което наложи прекратяването на срещата. Тя ще се доиграе утре (четвъртък) от 18 ч. при оставащи 3 минути до края на последната четвърт.

Провокациите започнаха още в края на първото полувреме, а играта и тогава бе прекъсната за няколко минути, след като се стигна до хаос. В края на двубоя обаче напрежението тотално ескалира.

Играчите на "Балкан" отвърнаха на агресията на феновете и започнаха да летят предмети.

Наредбата на лигата налага срещата да се доиграе пред празни трибуни. Засега няма решение дали парите на феновете ще бъдат върнати, каквото е тяхното желание.