Илиян Пищиков от Балкан (Ботевград) е тазгодишният носител на наградата "Рачо Колев - едно сърце, една игра". Отличието се връчва ежегодно на най-добрият млад български баскетболист през сезона и е в памет на колегата и приятел Рачо Колев, който за съжаление ни напусна твърде рано през 2012 година. 18-годишният Пищиков е деветият баскетболист, който печели приза след гласуване между родните спортни журналисти.

Талантливият младок получава все повече шансове за изява в редиците на Балкан, макар да е все още тийнейджър. Досега през сезона той се отличава с 5.8 точки, 1.3 борби и 1.2 асистенции в 24 изиграни мача за шампионите в Националната баскетболна лига. Той играе и за дубъла на клуба, който участва в ББЛ, а там статистиката му е доста по-впечатляваща - 21.4 точки, 5.6 борби и 4.6 асистенции средно на двубой.

Пищиков събра общо 22 точки, изпреварвайки миналогодишния носител Емил Стоилов от испанския Менорка, докато челната тройка се допълва от Иван Спиров от Черно море Тича.

Тази година в гласуването участие взеха представители на общо 10 медии, а условието бе играчите да са под 22 години - родени след 30.04.2001 година.

Преди Пищиков наградата са печелили Станимир Маринов, Димитър Димитров, Александър Везенков (4 пъти), Иван Алипиев, Цветомир Чернокожев, Лъчезар Димитров и Константин Костадинов, който получи 2 точки в тазгодишното издание.