Бостън продължава да се надява, че ще направи чудото и ще обърне финалната серия на Изток срещу Маями от 0-3 победи. Вече и с право, защото Селтикс наваксаха изоставането си и след 104:103 в мач №6, вече изравниха резултата, за да си осигурят седми мач, в който ще стане ясно кой точно ще бъде съперник на Денвър в големия финал на НБА.

И то по какъв начин само - сякаш в сценарий на драматичен спортен филм.

Маями докосваше класирането си за следващата фаза, когато Дерик Уайт се намеси и развали плановете на Хийт. Крилото на гостите от щата Масачузетс разочарова повече от 20 000 зрители по трибуните на "Касея Сентър" в Южна Флорида, след като с добавка в последната секунда осигури победата на своя отбор.

Съдиите прегледаха на видео ситуацията, при която се видя, че топката напуска ръцете на Уайт при оставащи 0.1 секунди, след което потвърдиха, че всичко е редовно и победата е за "келтите". Нито един отбор в плейофите на НБА не е обръщал серия след изоставане от 0-3, но сега това действително изглежда като реална възможност за Бостън.

А на всичко отгоре мач №7 е в тяхната зала.

Джейсън Тейтъм с 31 точки и 12 борби бе най-резултатен за победителите, но нямаше ден от тройката (0/8). Джейлън Браун също направи дабъл-дабъл - 26 точки и 10 борби, а Маркъс Смарт допълни триото топреализатори с 21 точки.

Големият герой на вечерта Уайт се отличи с 11.

Всички от стартовата петица на Маями завършиха с поне 10 точки, водени от Джими Бътлър с 24 (както и 11 борби и 8 асистенции) и Кейлъб Мартин с 21 точки, докато Дънкан Робинсън се включи от пейката с 13 точки.

Мач №7, в който ще се реши всичко, предстои на 30 май в Бостън.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО