ЦСКА спечели бронзовите медали в НБЛ в първия сезон след завръщането си в мъжкия професионален баскетбол. Столичани затвориха серията за трето място срещу Рилски спортист с 2-0, след като надвиха самоковци с 86:72 във втория плейофен мач помежду им.

Мартин Сотиров поведе "армейците" към медалите с 25 точки, Таменанг Чо също бе на висота, оставайки с една по-малко - 24, докато Брендън Йънг се отличи с 18 за победителите, които дръпнаха с добра преднина още след първата четвърт и не я изпуснаха до самия край.

По-интересните новини след края на тази серия, която приключи сезона и за двата отбора, идват от лагера на самоковци. Непосредствено след мача стана ясно, че Людмил Хаджисотиров напуска треньорския пост на Рилецо след седем години начело на клуба.

РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА И ИЗКАЗВАНИЯТА СЛЕД НЕГО ВИЖТЕ ТУК >>>

Под негово ръководство самоковци спечелиха три Купи и две Суперкупи на страната, но така и не успяха да стигнат до жадуваната титла в НБЛ, след като през 2021 и 2022 година играха финали, но ги губеха. 42-годишният бивш национал обяви, че решението му не е спонтанно, а вече е бил уведомил клубното ръководство, че си тръгва.

След мача стана ясно, че има реална угроза Самоков да остане без баскетболен отбор. Петър Георгиев, човекът, който финансира представителните отбори и цялата школа на Рилски, не е сигурен дали ще продължи да го прави.

"За себе си имам въпрос дали ще продължа да съм в този клуб. Знаете, че ако не съм в този клуб, няма да има баскетбол в Самоков. Не се изтъквам, но знам каква е ситуацията и кой дава пари за баскетбол в Самоков вече 33 години", заяви Георгиев след вчерашния мач.

Президентът на клуба отново изрази недоволството си от съдийството и най-вече това в четвъртия полуфинален мач срещу Черноморец в Бургас, който бе загубен от Рилски.

Георгиев продължи с атаките спрямо реферите и заяви, че е бил на паркета в Бургас, защото е искал да вземе свирката на един от съдиите за сувенир, защото не я е заслужавал. След доклад от страна на реферите, шефът на Рилски бе наказан за 1 мач и с парична санкция от 1000 лева.

С Георгиев начело самоковският баскетболен клуб има общо седем отличия, включително и триумф в първото издание на Балканската лига през 2009 година.