Старши треньорът на Бруклин Нетс Стийв Неш заяви, че Кевин Дюрант дава негативен след негативен тест и се надява той да се присъедини към отбора отново в най-скоро време.

Дюрант, който още миналата година прекара коронавируса, бе изваден от състава на Бруклин в петък по време на мача с Торонто Раптърс, след като се оказа, че е бил в контакт със заразен. По-рано през кампанията баскетболистът отново отсъства близо две седмици от терените заради друг контакт със заразен.

"От това, което знам, Кевин е дал около 90 отрицателни теста. Би било чудесно, ако той се присъедини към тима максимално скоро", каза Неш.

Здравните протоколи на НБА обаче забраняват на Дюрант да играе и тренира със съотборниците си поне до събота, когато Бруклин гостува на бившия отбор на крилото Голдън Стейт Уориърс.

"Заради КОВИД протокола той е аут за седем дни минимум. В момента сме в ситуация, в която непрекъснато спираме и тръгваме. Опитаваме се да намерим баланс между това да печелим мачове и да пазим психичното си здраве", добави Неш.

Той изрази очакване плеймейкърът Кайри Ървинг да се завърне в игра в двубоя с Детройт Пистънс тази нощ. Ървинг имаше проблеми с показалеца на дясната ръка през последните дни.

"Контузията му не е сериозна. Аз самият съм играл много често с подобна травма. Такива контузии понякога са за цял сезон, но са нещо, с което човек може да се справи", обясни Неш.

Бруклин заема трето място в Източната конференция с 14 победи и 11 загуби до момента.