Сакраменто Кингс спечели първия мач от допълнителния турнир за класиране в плейофите в НБА и е само на крачка от голямата си цел.

Тимът на Александър Везенков успя да запише победа като домакин срещу Голдън Стейт Уориърс със 118:96 и продължава към финала. Там след два дни съперник ще е Ню Орлиънс Пеликанс.

Българинът се появи в игра за последните 2 минути от срещата, когато всичко вече бе решено и треньорът Майк Браун реши да даде почивка на основните си състезатели.

За краткото време на паркета Саша опита стрелба от тройката, но неуспешно.

Кийгън Мъри беше най-резултатен в мача с 32 точки, към които добави и 9 борби. Ди'Аарън Фокс завърши с 24 точки, а още трима състезатели на Сакраменто стигнаха до двуцифрен актив - Харисън Барнс (17), Домантас Сабонис (16) и Кион Елис (15)

Стеф Къри вкара 22 точки за Голдън Стейт, а с по 16 се отчетоха Джонатан Куминга и Моузес Муди. Клей Томпсън не успя при нито една от десетте си стрелби.

Сакраменто и Голдън Стейт се изправиха един срещу друг в първия кръг на плейофите през миналия сезон, когато Стеф Къри и компания спечелиха серията с 4-3, а Къри наниза 50 точки в решаващия седми мач.

Сега обаче "кралете" успяха да вземат сладко отмъщение срещу отбора, който спечели 4 титли в НБА между 2015-а и 2024-та.

ИЗБРАНО