Първородният син на баскетболната суперзвезда ЛеБрон Джеймс, който носи неговото име, но е по-известен като Брони, бе изписан от болницата, след като преди няколко дни получи сърдечен арест по време на тренировка с колежанския отбор на Университета Южна Калифорния. 18-годишният талант колабира на терена, след което моментално бе закаран в болница, а там състоянието му бе стабилизирано след известен престой в интензивното отделение на болницата "Седърс Синай".

"Благодарение на бързата и навременна намеса на медицинския щаб на Южна Каролина, Брони Джеймс бе успешно третиран след внезапен сърдечен арест", заяви кардиологът Меридже Чукумеридже и добави, че младата надежда е стабилен и неврологично всичко е наред с него.

В момента той е у дома, където си почива и се възстановява.

Баща му, баскетболната легенда и суперзвезда ЛеБрон Джеймс, изрази благодарността си към всички, подкрепили момчето му след новината. Крилото на Лос Анджелис Лейкърс, считан за един от най-добрите играчи за всички времена, написа, че "всички се справят добре и усещат любовта и подкрепата".

Джеймс-старши ще навърши 39 години в края на 2023-а, като не мислеше за отказване, а неведнъж бе заявявал, че иска да играе със сина си при професионалистите.

Сега обаче няма яснота дали това ще се случи, защото Брони, който трябваше да дебютира в колежанския спорт този сезон и след това евентуално да направи следващата крачка към НБА, не се знае дали ще има възможността да играе баскетбол на високо ниво след случилото се.