Баскетболната суперзвезда Леброн Джеймс отказа да бъде част от тима на САЩ за престоящото Световно първенство в Китай.

Според някои специалисти, имаше вариант Леброн да приеме, защото Световната титла е единствената, която липсва в колекцията му. При единственото си уастие на Мондиал (2006), САЩ зае третата позиция.

Освен това, през този сезон той и ЛА Лейкърс няма да играят в плейофите, което прави сезонът му доста по-кратък.

Той обаче няма да пътува за Китай, защото през лятото го очаква сериозен проект - дебютът му в Холивурд.

Леброн ще бъде главен герой в мащабната продукция "Космически забивки 2", което на практика запълва програмата му през цялото лято, като от Лейкърс дори го освободиха от оставащите мачове до края.

По време на снимките пък за Леброн ще бъде осигурено специално баскетболно игрище, на кеото звездата ще може да води подготовка, съвместявайки я със снимки на филм. Подобно нещо направиха продуцентите и за Майкъл Джордан, при заснемането на първата част на филма.

Леброн все пак вдъхна надежда на феновете, че може да участва на Олимпиада в Токио следващата година, най-вече заради треньора Грег Попович.

"Обичам всичко свързано с Попович. Ангажиментите ми това лято не ми позволяват да бъда част от отбора, но обмислям да отида на Олимпадата в Токио. Тогава обаче ще съм на 35, много е важно как ще се чувствам", сподели Джеймс.