"Арена София" ще приеме финалната осмица на турнира за Купата на България по баскетбол идната седмица. Мачовете ще се изиграят между 21 и 24 март, а "Левски" и ЦСКА са съвместни домакини на турнира.

Днес президентите на двата клуба Тити Папазов и Роберт Гергов дадоха съвместна пресконференция преди надпреварата, а на нея присъства и изпълнителният директор на федерацията по баскетбол - Филип Виденов.

Папазов и Гергов се обединиха около желанието си залата да се напълни, колкото и трудно да изглежда това.

"Едно от нещата, които дадоха предпоставка да се случи това съвместно домакинство, е нашата близост с Чакмаков и Гергов. Баскетболът е един от най-интелигентните спортове. Може да има съперници на терена, които извън терена ядат един общ хляб. Едно време Левски и ЦСКА стояха заедно и нямаше войни. Нашите взаимоотношения с ЦСКА са прекрасни и така се роди тази идея. Знаем, че ще бъдем упреквани, че залата няма да се напълни, защото нямаме тази голяма баскетболна публика", каза Папазов.

"Без ЦСКА и Левски интересът не може да бъде същия. Започнахме неубедително първенството, но сега вече ни спрягат за фаворити, което не знам колко е добре. Всички говорят, че сме фаворити. Работим постепенно, професионално, подсилихме и отбора", заяви Гергов.

Децата от баскетболните школи ще влизат безплатно, както и всички ученици - при представянето на ученическа лична карта.

Директорът на БФБ Филип Виденов също изрази надежда, че залата ще бъде пълна.

"Надявам се да напълним залата, защото отдавна не е имало такива събития в залата. Надявам се всички софиянци да се насладят на баскетбол. Време е родителите отново да започнат да водят децата си в залите и по стадионите. "Арена София" е перфектно съоръжение. Сигурен съм, че ще станат чудесни мачове. Ще се постараем да има шоу на почивките - с мажоретки, различни турнир", каза бившият баскетболист на Реал (Мадрид).

Четвъртфиналите са на 21 март (вторник):

13:00 Рилски спортист - Черноморец

15:15 Левски - Берое

18:00 ЦСКА - Спартак (Плевен)

20:15 Балкан - Ямбол