Грозни сцени прекратиха сблъсъка от плейофите на Евролигата между Реал (Мадрид) и сръбския Партизан.

100 секунди преди края на мача, в който гостите от Белград водеха с 95:80, на игрището избухна масово меле, след което двубоят съвсем логично бе прекратен.

И тук не говорим за леко спречкване, а за размяна на крошета и борчески прийоми, които тотално помрачиха баскетболната среща. В нея нервни моменти не липсваха, но Партизан демонстрира превъзходство и съвсем логично имаше солидна преднина от самото начало на мача и бе на малко над минута от победата.

ВИДЕО ВИЖТЕ ТУК >>>

Тогава Серхио Люл от Реал избута Кевин Пънтър, който не сдържа нервите си, обърна се и налетя на своя опонент.

Това отприщи истински хаос на игрището, а покрай бутането и размяната на удари, Гершон Ябуселе от Реал показа, че спокойно може да се включи в олимпийските квалификации по борба, защото с професионален суплес удари свой опонент в земята.

Грозни сцени, а след дълго преразглеждане на случилото се и налагане на наказания, съдиите прекратиха мача с мотива, че двата тима нямат достатъчно налични играчи да продължат.

Така резултатът остана валиден - 95:80 за гостите от Белград, които водят с 2-0 в серията след две победи в Мадрид. Партизан е съвсем близо до класиране напред.

Третата среща е в сръбската столица на 2 май и при успех, "черно-белите" отиват във Финалната четворка, която ще е в Литва. Треньор на гранда от Белград отново е Желко Обрадович, който го направи европейски шампион преди 31 години. След това наставникът е печелил още 8 пъти титлата в Евролигата и е легенда на европейския баскетбол.