Маями поведе с 11 точки в първата четвърт и изостана с внушителните 15 малко преди края на първото полувреме, но намери сили и спечели като гост на Денвър мач №2 от Финалите в НБА.

Горещите опариха Нъгетс със 111:108 в неговата зала, за да изравнят серията на 1-1. В сряда сутрин те приемат третата среща, както и четвъртата - три дни по-късно.

Гостите започнаха силно и дръпнаха с 21:10 в първата част, но ги заля лавина от тройки, а Денвър се разигра лудо, за да заличи пасива и да трупа солиден аванс. Пет минути преди почивката резултатът бе 50:35 за домакините, като изглеждаше, че се повтаря сценарият от мач №1.

Но Хийт не бе в настроение да се предава.

Гардът Гейб Винсънт вкара четири тройки и завърши с 23 точки, звездите Джими Бътлър и Бам Адебайо добавиха по 21, като Маями завърши със 17 от 35 успешни опита от зоната за три точки.

Денвър също стреляше добре от дистанция - 11 от 28 тройки, а Никола Йокич не можеше да бъде спрян - 41 т. и 11 рибаунда за сръбския гигант.

Той намали разликата до само три за Маями в последните секунди, а после Джамал Мъри се вдигна за тройка за изравняване със сирената, но не успя. И това бе всичко.

1-1, предстоят два мача във Флорида.

Серията изглежда изключително равностойна, както и подобава на Финали в НБА.