ЛеБрон Джеймс-младши, който както може да се досетите по името, е син на баскетболната легенда ЛеБрон Джеймс, записа първи минути в колежанския баскетбол. Брони, както е по-известен талантливият гард, е част от Университета на Южна Калифорния, където избра да продължи кариерата си през лятото след силно представяне с екипа на гимназията Сиера Каниън.

Джеймс дебютира за отбора на Троянс, след като през юли преживя сърдечен арест по време на тренировка на отбора си и успя да направи пълно възстановяне. Тимът му обаче загуби със 79:84 от друг калифорнийски университет - Лонг Бийч Стейт.

Брони игра малко повече от 15 минути, за които се отчете с 4 точки, 3 борби и 2 асистенции. 19-годишният гард се включи в игра от пейката, като към момента ще има ограничение на игровото време, но с напредването на сезона и навлизането му в по-добра форма, това ще отпадне.

Гордият баща ЛеБрон изгледа мача от първия ред заедно с майка си Глория, дъщеря си Жури и Рич Пол, който е негов агент и един от най-близките му хора.

Суперзвездата на световния баскетбол, понастоящем играещ за Лос Анджелис Лейкърс, не крие желанието си да играе в един отбор със сина си в НБА. Джеймс-старши показва невероятно спортно дълголетие и в момента играе двадесет и първия си сезона при професионалистите

Четирикратният шампион с Маями, Кливланд и Лейкърс вече даде да се разбере, че стига Брони да попадне в Лигата, той е готов на всякакви отстъпки, за да успее да запише сезон с него. Това би било прецедент в историята на играта.

ЛеБрон ще навърши 39 на 30 декември.