Коронавирусът все още не е ударил толкова сериозно професионалните спортове в САЩ, колкото по тези в Европа. Въпреки това от НБА вече обмислят до какви мерки да прибегнат, като част от тях включват преместването на мачове в други градове.

Това ще бъде коментирано днес в Ню Йорк. Комисарят на Лигата Адам Силвър ще проведе конферентен разговор, в който ще се включат представители на всички отбори.

На дневен ред са редица възможности, започвайки от мачове без публика и стигайки до драстичното спиране на първенството за неопределен период от време.

Празните трибуни не са идеално решение, особено от финансова гледна точка. Голдън Стейт например печели средно между $3.6 и $3.8 милиона от всяко свое домакинство, но в крайна сметка здравето на всички е приоритет. 

Майк Деуайн - губернаторът на Охайо, откъдето са Кливланд Кавалиърс, вече препоръча всички мачове в зали в щата да се провеждат при закрити врата. 

Ситуацията обаче не е лесна, защото липсва яснота относно това колко точно е разпространен COVID-19 на територията на Щатите.

Ако в град, в който има НБА отбор се стигне до разпространение на вируса, то ръководството на Асоциацията има готово предложение - този отбор да гостува на съперника, който по програма трябва да приеме у дома. Стига разбира се и там да няма сходна ситуация. Възможност е и провеждането на срещи на неутрален терен.

Първата стъпка на ръководството на най-силната баскетбона лига в света във времената на коронавирус треска бе да спре достъпа на медиите до съблекалните.

По традиция журналистите комуникират с играчите именно там непосредствено след мачовете, а към момента тази мярка е само временна.