Сезонът в NBA е спрян и изглежда няма да бъде възобновен в обозримо бъдеще, но всички се питат едно и също - какво следва? Какво ще направи ръководството, когато стане време за баскетбол и на кой ход би изглеждал най-реалистичен спрямо ситуацията.

Един от най-обсъжданите варианти, поне според The New York Post, донякъде се явява като продължение на изолацията, но в спортен вариант - всички 30 отбора да доиграят остатъка от сезона в една зала, без фенове.

Като вариант на дневен ред изскача Лас Вегас, където ежегодно се играе Лятната лига на NBA. Събитието събира почти всички тимове, които изпробват младите си таланти в летните месеци, а Вегас е място, което има достатъчно голяма хотелска база.

Към този момент най-добрият сценарий изглежда така: подновяване на мачовете в края на юни и забавяне на началото на сезон 2020/2021, който би започнал около Коледа.

Бившият играч на Чикаго и настоящ телевизионен анализатор Джей Уилямс пък има още по-различно предложение - мачовете от плейофите да се изиграят на круизни кораби. Според него това е адекватно решение, защото участниците ще бъдат наистина изолирани.

Бахамите, Орландо, Атлантик Сити, Хавай и Луивил се споменават като други опции за плейофите, но все още няма никаква официална информация.