След като през цялата минала седмица Джа Морант бе най-коментираното име в НБА заради видеото, в което размахваше пистолет, сега в Лигата има нов оръжеен скандал. Но този път главно действащо лице е баскетболист, който бе един от най-популярните през 90-те години на миналия век - Шон Кемп.

53-годишният шесткратен участник в Мача на звездите, който в момента се занимава с легален бизнес, свързан с продажбата на марихуана, е бил арестуван в Пиърс Каунти, щата Вашингтон. Причина за това са размяна на изстрели между два автомобила в сряда следобед, като за щастие няма ранени при случката.

Това е единствената информация, която местната полиция споделя към момента.

Кемп бе избран под №17 в Драфта на НБА през 1989 година и с екипа на Сиатъл Суперсоникс направи убийствен тандем с Гари Пейтън. През 1996 година "свръхзвуковите" дори играха финал, но там имаха нещастието да се изправят срещу Майкъл Джордан и Чикаго Булс.

За 1051 мача в кариерата си Кемп има средно по 14.6 точки и 8.4 борби, но между 1991 и 1997 неизменно записваше "дабъл-дабъл" средно на мач с поне 15 точки и 10 борби като показатели. Непосредствено след края на кариерата си, приключила през 2003-а, Шон редовно се забъркваше в проблеми със закона, най-често заради притежение на наркотици, но в последно време е примерен гражданин. Преди да се стигне до вчерашния му арест.

Междувременно стана ясно, че на Джа Морант няма да бъдат повдигани обвинения от полицията в Глендейл, щата Колорадо. Разследването срещу младата звезда на Мемфис е приключило, като става ясно, че няма достатъчно доказателства.

Въпреки това гардът на Гризлис няма да играе поне още четири мача. Най-ранната дата за потенциалното му завръщане е 17 март, когато Мемфис играе срещу Сан Антонио Спърс.