Александър Везенков може да стане играч на Бруклин Нетс за следващия сезон в Националната баскетболна асоциация.

Това са поредните слухове в Щатите по темата, като са основани на две опорни точки.

Първата е, че новият треньор на Бруклин се казва Жорди Фернандес. До преди дни той бе асистент на Майк Браун в Сакраменто и отлично познава качествата на Везенков, показани в тренировки и мачове по време на дебютния му сезон в NBA.

Каталунецът Фернандес заминава за САЩ съвсем млад - на 24 години вече е част от Impact Basketball Academy, която се занимава с развиване на млади таланти в баскетбола, като следи всеки играч на планетата.

След това е работил в Денвър и Сакраменто като асистент, а сега получава първата си работа като главен треньор в лигата. Фернандес води и канадския национален отбор, с който стане трети в света през 2023-а.

Втората опорна точка на публикациите и предположенията е, че Бруклин следи Везенков много, много отдавна.

Именно този отбор го избра в драфта през 2017-а - във втори тур като номер 57 общо. Четири години по-късно даде правата му на Кливлънд срещу играчи (сред тях и звездата Джеймс Хардън), а Сакраменто го взе през 2022-ра като избор.

А през миналата година го привлече и реално в състава си, след като българинът направи няколко страхотни сезона в Евролигата с Олимпиакос.