Александър Везенков изигра поредния си силен мач, този път не в Евролигата, а в гръцкия шампионат.

Вечерта бе важна за спортист №1 на България за изминалата година, защото на трибуните бе вицепрезидентът на Сакраменто Кингс - Фил Джабур.

Везенков е собственост именно на тима от столицата на щата Калифорния, а Джабур е бил в Гърция, за да провери лично състоянието на формата на българския баскетболист.

Пред погледа на сегледвача от НБА, Везеков реализира 18 точки, към които добави 7 борби и 4 асистенции, като всичко това се случи само за 20-те прекарани на терена минути.

Олимпиакос победи тима на Лаврио с убедителното 103:75, като заради далеч по-сериозната класа на гранда от Пирея, Везенков и останалите основни играчи получиха почивка и по-малко игрови минути.

Александър Везенков бе избран в драфта на НБА още през 2017-а, като тогава той бе избор №57, от който се възползва Бруклин Нетс.

В последвалите години Нетс използваха Везенков като част от размяна с Кливланд Кавалиърс, а през миналия юни при нова размяна, българинът стана собственост на Сакраменто Кингс, като калифорнийския клуб със сигурност проявява интерес към една от големите звезди на европейския баскетбол.