Баскетболната легенда Станислав Бояджиев почина на 74-годишна възраст след кратко и тежко боледуване. Бояджиев има впечатляваща кариера като играч, но покорените му върхове като треньор са още по-впечатляващи.

Интелигентен, скромен, възпитан. Със 112 мача за националния отбор на България като състезател. Участник на Олимпиадата в Мексико през 1968 година, когато страната ни за последно има мъжки отбор в баскетболния олимпийски турнир.

Като треньор е в основата на най-големите успехи на женския ни клубен баскетбол. Именно той е начело на Левски Спартак при трите европейски триумфа на отбора.

През 1978 и 1979 година под негово ръководство "сините" триумфират на два пъти с Купа "Лиляна Ронкети" във втората най-престижна клубна надпревара в европейския баскетбол, печелейки финалите срещу Слован (Братислава) с 50:49 и Марица (Пловдив) със 70:69. 

През 1984 година с Левски Спартак стига и до най-високото стъпало на клубния баскетбол на Стария континет - триумф в турнира за Купата на европейските шампионки след 82:77 срещу Золу (Виченца).

 Във визитката му личат и пет шампионски титли на България, както и шест Купи на страната.