Историите за Майкъл Джордан не спират да изскачат една след друга. Появата на "Последният танц" - документалната лента за последната шампионска година на Въздушния и Чикаго Булс провокира множество разкази на журналисти, съотборници и съперници, а сама по себе си разкрива страхотни факти за династията на "биковете" от края на 90-те години.

Поредният такъв е на Сам Смит. Журналистът, който години наред отразява Майкъл и Булс, а освен това има и книга, посветена на Джордан.

Майкъл не е пестял нищо в преследване на това да бъде възможно най-добър баскетболист, като е искал същото и за съотборниците си. Това не е тайна за никого, но понякога похватите му са били... малко отвъд допустимите граници.

Думите на Смит го потвърждават, като този път става въпрос за случка с Хорас Грант, който е съотборник на Ем Джей от 1987 до 1994 година - по време на първите три шампионски титли на Чикаго.

"През годините играчите са ми разказвали какво е правел Майкъл. Идваха при мен и ми казваха - "Знаеш ли какво направи? Взе яденето на Хорас, защото Грант бе изиграл лош мач". Майкъл казвал на стюардесите в самолетите да не му дава храна, защото "не заслужава да яде", разказва Смит за маниакалната страна на Джордан.

Смит добавя още, че съотборниците често са го питали защо не публикува нещата, които му казват, а той им е отговарял, че трябва да застант с името си, за да ги цитира. Тогава те са заявявали, че няма как това да се случи, страхувайки се от Майкъл.