Сезонът в НБА е още далеч, стартира едва през октомври, но българският фен на баскетбола със сигурност го чака с огромно нетърпение.

В него ще гледаме българина Александър Везенков, подписал със Сакраменто Кингс преди месец.

Първите прогнози на букмейкърите вече са факт, като сред тях е любопитно да отсеем тези, които засягат нашата звезда и отбора му.

В ставките за титла на НБА, Сакраменто не е най-отгоре в списъка - разбираемо. Начело е името на актуалния шампион Денвър Нъгетс - коефициент 5.50.

Втори е Бостън с 5.75, съвсем близо като основен претендент. Следват Милуоки (7.00) и Финикс (7.50).

Чак при котировка 41.00 откриваме Сакраменто, който през миналия сезон игра в плейофите и отпадна в първия кръг от Голдън Стейт.

Сега отново се очаква това да се случи, като в прогнозните ставки за това кой ще достигне до постсийзъна, отборът на Везенков попада сред 12-те.

Той е точно 12-и, на линията, като ще е или шести или седми в Западната конференция, ако се сбъднат прогнозите. Ако е сред първите шест, това ще го прати директно в плейофите. Ако е седми, ще играе плейн-ин допълнителен минитурнир, но с домакинско предимство в него.

Любопитно е, че Везенков индивидуално се изкачва в актуализираните прогнозни котировки за това кой ще е "Новобранец на годината" в НБА.

До миналата седмица Саша вървеше шести или седми в списъка, сега е под №5, като коефициентът за това е 21.00. Абсолютен фаворит е избраният като №1 в драфта Виктор Уембаняма (Сан Антонио) с 1.62 - ставка, която говори, че букмейкърите почти нямат съмнение, че призът ще е за французина.