Черноморец победи с 95:82 като домакин ЦСКА в мач от осмия кръг на баскетболното ни първенство, а това е осма поредна победа на лидера в шампионата. Тимът от Бургас още не е загубил мач. "Червените" пък са трети с баланс 5-3.

Христо Захариев беше най-резултатен за Черноморец с 27 точки, Травис Макконико вкара 21, а с дабъл-дабъл от 17 точки и 16 борби се разписа Шон Смит. За ЦСКА Георги Боянов вкара 20 точки, а с дабъл-дабъл - 17 точки и 12 борби се отличи Кейлъб Уесън.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖА ОТ МАЧА>>>

Но най-интересните събития се разиграха около националния селекционер Росен Барчовски, който води ЦСКА. Той бе изгонен след две технически нарушения, отсъдени от арбитъра Мартин Хорозов.

Ето как коментира ситуацията Барчовски, видимо бесен от решението:

"Не мога да коментирам съдията, той свири на много високо ниво. Аз не съм се докосвал до толкова високо ниво. Той е вече някъде в небесата, аз съм долу между земните хора.

Първото техническо - ние вкарваме кош, опитваме се да намалим разликата. Топката пада, започва да се търкаля и отскача извън терена. Те не я вкарват бързо. Минават 2-3-4 секунди, бавят я... после я вкарват и аз се обръщам към масата и казвам: "Спрете времето в такава ситуация". Правя крачка вътре, защото не ме чуват - дават ми техническо от 20 метра. Една лоша дума не съм казал, но техническо.

Свършва мачът, остават 0.7 секунди. Отивам да поздравявам Васко Евтимов (треньора на Черноморец), а съдията се приближава и казва, че това е техническо. То е второ - дисквалификация. Това е пред цялата маса. Благодаря му за уважението."

Още резултати от деня:

Миньор - Академик (Пловдив) - 93:83

Балкан (Ботевград) - Ямбол - 80:67

Черно море - Берое - 94:76

Шумен - Спартак (Плевен) - 95:101.