Сакраменто Кингс подписа нов тригодишен контракт с Харисън Барнс - основен играч в тима през последните пет сезона.

Договорът на играча е за 54 милиона долара, което обяснява статута му на ас в състава.

31-годишният баскетболист е шампион на НБА с Голдън Стейт, игра и за Далас. Около него ще се гради и тим за новия сезон.

Барнс е стартирал всички 82 мача през миналата година в редовната част от сезона, като записва средно 15 точки и 4.5 борби.

Така реално Сакраменто запазва всичките си стартови играчи от миналата кампания, която завърши с 48 победи.

Какво означава това по казуса с "Везенков"? Според местната медия "Сакраменто Бийс", именно този въпрос идва хронологично за решаване пред ръководството на отбора.

Кингс имат останали около 18 милиона долара до достигане на тавана за заплати, като се очаква да ги разпределят между двама или трима играчи.

Прогнозата е 10 милиона да идат за нов контракт на Домантас Сабонис, а 7.7 милиона долара да бъдат отделени за заплатата на Везенков в първата му година в НБА.

Ако нещата с българина не се случат - което все още е опция, тъй като Олимпиакос също излезе с оферта за по-високо възнаграждение, Сакраменто има готов вариант с човек от НБА, на когото да предложи същите пари.

Както обикновено, всичко на пазара в американските спортове е разчетето до последния долар и именно от тавана на заплати зависи кой отбор какви възможности за трансфери има.