Съставът на САЩ за баскетболния турнир на Олимпиадата в Париж през лятото обещава да е изпълнен с мегазвезди, след като бяха обявени предварителните 41 имена на играчите.

Всички те са приели да играят във френската столица, като оттук нататък пресявката на окончателните 12 баскетболисти ще става и по показатели като здравословно състояние през месец май (когато ще бъде обявен съставът), участие на отбора му в плейофите на NBA и други.

Но в списъка са имена като тези на "старите кучета" ЛеБрон Джеймс, Кевин Дюрант, Стеф Къри, Антъни Дейвис, Пол Джордж, Крис Пол и Кайри Ървинг.

Тук са още Джоел Ембийд, Деймиън Лилард, Девин Букър, Джими Бътлър, Тре Йънг, Кауай Ленард, ДеАрън Фокс (съотборник на Везенков в Сакраменто), Джейсън Тейтъм, Джейлън Браун, Бам Адебайо... Изключително звездна група играчи.

ЛеБрон е играл на три Олимпиади за Щатите, като остана с бронз в Атина 2004, преди да вземе злато в Пекин 2008 и Лондон 2012.

Дюрант е с три златни олимпийски медала.

Къри обаче никога не е играл на този форум и със сигурност ще иска да опита поне веднъж тази емоция в кариерата си.

Големият удар на Щатите този път е Ембийд, актуалният най-силен център (извън Никола Йокич) в лигата.

Асът на Филаделфия, който преди два дни наниза 70 точки в един мач, избра да играе за САЩ пред това да представлява Франция или родния си Камерун.