Със своите 211 сантиметра Скот Полард прекара десетилетие в НБА, като в последния си сезон при най-добрите стана и шампион - с Бостън Селтикс.

Сега обаче някогашният център е в болница и очаква сърдечна тарансплантация. Която ще се случи по-трудно от нормалното именно заради високия ръст на Полард. Освен впечатляващите 211 сантиметра, 48-годишният бивш баскетболист тежи и над 120 килограма, като съответно сърцето му е значително по-голямо от тези на обикновените хора.

"Ще бъда в болница докато не се сдобия сърце. Сърцето ми е станало по-слабо, а докторите са единодушни, че това е единствен вариант за мен", заяви той, цитиран от AP.

Полард има генетично състояние, което кара сърцето му да бие по 10 000 пъти на ден повече от общоприетото. Половината му братя и сестри имат същото заболяване, а такава е била и ситуацията с баща му - отишъл си на 54 години, когато Скот е бил едва на 16.

"Да си висок е готино, но съм наясно, че надали ще доживея 80 години", добавя още Полард, който след края на кариерата си доби популярност и като участник в "Сървайвър". Бившият играч добавя, че когато ходи, сякаш постоянно се катери по хълм - чувството е такова.

Полард има 506 мача в НБА, като винаги е бил в ролята на периферен играч, а средните му показатели са 4.4 точки и 4.6 борби.

Освен за Бостън е играл още и за ДЕтройт, Сакраменто, Индиана и Кливланд.