Брони Джеймс, най-големият син на легендата ЛеБрон Джеймс, остави добри впечатления по време на традиционните тренировки, предхождащи Драфта в НБА. 19-годишният гард се надява да попадне сред избраните 58 баскетболисти от цял свят, след като изкара един сезон в колежанския Южна Калифорния, където в 25 мача се отчиташе със средно 4.8 точки, 2.8 борби и 2.1 асистенции.

191-сантиметровият баскетболист преживя сърдечен арест по време на предсезонната подготовка на отбора си и първоначално не се знаеше дали въобще ще може да играе отново, но след като получи зелена светлина от лекарите, изкара новобранския си сезон при колежаните. Новината за впускането му в Драфта до голяма степен бе изненадваща.

Самият Джеймс-старши неведнъж бе споменавал, че мечтата му е да изиграе един сезон с Брони преди да се откаже. Синът пък заяви, че приоритет №1 за самият него е да сбъдне мечтата си да стигне до НБА и никога не се е замислял за възможността да бъде съотборник с баща си.

"Meчтата ми е да изградя собственото си име и разбира се - да стигна до НБА. Не съм мислил за това дали мога да играя с баща ми, но разбира се, той го е споменавал на няколко пъти. Приоритетът ми е да играя в НБА, а всичко останало идва след това", каза Брони пред журналистите.

Също така отхвърли възможността даден отбора да го избере, за да може да привлече Джеймс като свободен агент. Легендарното крило е с изтичащ договор с Лос Анджелис Лейкърс, като има клауза за удължаването му от негова страна, но се очаква да не я активира, а да преговаря за по-изгодна финансова сделка.

Ако все пак се стигне до сценарий, в който двамата Джеймс се озоват в един отбор, това би било историческо. До момента в цялото съществуване на НБА не е имало подобна случка.

Най-малкото разстояние във времето между последния мач на баща-баскетболист и дебюта на неговия син при най-добрите е 5 години и 259 дни. Джерълд Уилкинс изиграва последния си двубой в НБА на 17 февруари 1999-а, а синът му Деймиън дебютира на 3 ноември 2004-а.