Виктор Уембаняма все още няма и минута в НБА, след като Сан Антонио го взе с избор №1 в тазгодишния Драфт, но вече успя да се забърка в скандал извън терена. Който обаче не бе създаден от него, а от поп звездата Бритни Спиърс. Двамата са се засекли в ресторант в Лас Вегас по-рано тази седмица, като ситуацията е завършила с поваляне на земята за певицата от страна на охраната на Уемби.

Талантливият французин обясни пред репортери, че докат ое влизал в ресторанта е усетил как някой го "хваща за задника", но не е видял какво се случва в последствие, защото е продължил да се движи.

Спиърс пък излезе с официална позиция, че просто го е "потупала по рамото", което би било доста трудно, предвид че е висока едва 163 сантиметра, а Уембаняма се извисява до внушителните 224 сантиметра.

"Това, което се случи, бе следното. Заедно с охраната вървяхме през ресторанта и решихме да не спираме, защото ще стане оживено и много хора ще се съберат, така че аз просто си вървях и изведнъж някой ме хвана отзад. И не става дума за рамото ми, а за... знаете какво. Не съм спирал, за да видя какво се случи, а наистина продължих да вървя, за да стигна до вечерята", заяви френският талант.

Певицата също излезе с официална позиция, в която обявява, че не е била готова за това, което се е случило.

"Разпознах професионален спортист, отивайки на вечеря. Реших да се приближа до него и да го поздравя за успеха му. Беше много шумно, така че го потупах по рамото, за да привлека вниманието му. Наясно съм с неговото изказване, но нищо такова не се е случило. Охраната му ми скочи, при това пред много хора и едва ли не ме повали на земята", съобщава Спиърс.

Тя добавя, че все още не е получила извинение нито от Уембаняма, нито от охраната му, нито от отбора на Сан Антонио, но очаква това да се случи.

Има информация, че Спиърс е подала жалба в полицията на Лас Вегас.