Многофункционална спортна зала "Слатина" трябва да бъде завършена до края на 2025 година. Това ще стане факт с помощта на публично-частно партньорство стана ясно на пресконференция днес, на която говори Георги Георгиев - председател на Столичния общински съвет.

Проектът ще бъде финансиран от Фонда за устойчиво градско развитие, както и посредством инвестиция от баскетболен клуб БУБА, който има вече над 20-годишна история и се е утвърдил като една от най-добрите школи в страната.ю

"Даваме алтернатива на децата", посочи той и подчерта важността на спортната инфраструктура за развитието на града", каза Георгиев и допълни, че освен място за тренировки и спортни прояви, залата ще предоставя безплатен спорт за столичани в определени часове. Столична община е предоставила срочно право на строеж от 30 години, след който срок общината ще стане собственик на спортния обект.

ерените в спортното съоръжение ще са няколко - две баскетболни игрища на закрито, няколко по малки зали за други спортове, сред които обща физическа подготовка, бокс, борба, йога, пилатес и други. Извън залата също има открити игрища, от които ще бъдат отворени изцяло за свободно ползване от граждани.

Стойността на целия проект е 11.2 милиона лева без ДДС, а поставените срокове са седем месеца за проектиране и още 24 за изпълнение.