В Испания се преклониха пред Реал, а вечния враг поздрави ОлимпиакосОлимпиакос водеше дълго време във финала на Евролигата, но в крайна сметка кош на Серхио Йул при оставащи 3.2 секунди осигури титлата на Реал (Мадрид).

За "белите" това е единадесети триумф в турнира, което абсолютен рекорд, а в Испания очаквано се преклониха пред стореното от столичани. Александър Везенков бе най-добър в мача, но и това не стигна на гърците.

КАК ВЕЗЕНКОВ НАНИЗА 29 ТОЧКИ ГЛЕДАЙТЕ ТУК >>>

"Единадесетата за вечността", гласи голямото заглавие на първата страница на мадридското издание АS.

"Истински Мадрид", пишат от другия столичен вестник MARCA, допълвайки, че епичен кош на Йул е подпечатал победата, а дори и каталунските издания не останаха безразлични към триумфа.

"Йул донесе Евролигата на Реал в агоничен финал", съобщава SPORT.

"Йул спечели ЕВролигата за "белите" три секунди преди края", пишат другите каталунци от Mundo Deportivo.

НАЙ-ДОБРИТЕ ИЗПЪЛНЕНИЯ ОТ СРЕЩАТА ВИЖТЕ ТУК >>>

В Гърция напълно нормално настроението е минорно, като масово се отчита, че Олимпиакос е пропуснал да довърши Реал по-рано през мача, когато действително е имал възможност. Разбира се, силното представяне на Александър Везенков също е отбелязано, но неговите 29 точки не бяха достатъчни на отбора да вдигне трофея.

"Добро утро! Само любов и уважение към този отбор!", написаха от Олимпиакос в профила си в Twitter тази сутрин, а същевременно получиха подкрепа и от неочаквано място - вечният враг Панатинайкос.

Собственикът на "детелините" Димитрис Янакопулос, който неведнъж се е заяждал съвсем открито с "червено-белите", сега се оказа на другия полюс и написа в социалните мрежи, че Олимпиакос е заслужавал титлата повече от Реал (Мадрид).