Сакраменто Кингс получи добра оценка за дейността по състава си през лятната пауза в НБА. Новият сезон в Лигата наближава с пълна сила, като предсезонните мачове започват идната седмица, а тогава ще видим и неофициалния дебют на Александър Везенков, който подписа с "кралете" и ще дебютира в най-силното първенство в света.

Популярното издание The Athletic оцени действията на всички 30 отбора през лятото.

Кингс, които се върнаха в плейофите след прекалено дълго отсъствие, очакват българската звезда и "Най-полезен играч" на Евролигата за миналия сезон да помогне доста на нападението на тима. Оценката, дадена на калифорнийския тим, е "В" - което по американската система с явява като втора най-висока такава.

"Ако сте били в очакване на този голям ход, който да превърне Кингс от плейофен отбор в истински претендент за титлата, то той още не се е случил. Но пък Монти МакНеър (генераленият мениджър на отбора), запази състава стабилен. Цялата стартова петица се завръща - ДеАарън Фок, Кевин Хюртър, Харисън Барнс, Кийгън Мъри и Домантас Сабонис. Тази група бе №1 в НБА по изиграни минути заедно. А стабилността може да доведе до подобрение", пишат от The Athletic.

"Очаква се подобрение в офанзивен план от Мъри, както и принос в атака от пейката от Везенков, който е MVP На Евролигата и вече доста време е в Сакраменто, като според източници от самата организация, тренира изключително здраво и впечатлява с успеваемостта си в стрелбата по време на подготовката", добавят още американците.

Отчетено е още и това, че МакНеър, който бе избран за ръководител на годината в последния сезон в НБА, разполага с нужния капитал - потенциален избор на добра позиция в Драфта и необходимите средства за договори, за да направи още едно силно действие преди затварянето на трансферния пазар в средата на редовния сезон. Ако разбира се има нужда от това.desired. Part of this summer was about protecting those assets.

Везенков и "кралете" откриват предсезонната си програма на 9 октомври с двубой срещу Торонто Раптърс.