Отборът на Сакраменти Кингс най-сетне обяви, че е подписал договор с българския баскетболист Александър Везенков.

Сделката бе ясна за всички още в началото на месеца, а Везенков дори отиде до Сакраменто, за да се запознае със своите нови съотборници и да изгледа една от техните контроли.

След това Везенков се прибра за няколко дни в България, а тази нощ около 3:30 наше време, Сакраменто официално съобщи подписването на договор с българина.

"Сакраменто Кингс съобщава, че подписа договор със Саша Везенков. Заради клубната политика, детайли около неговия договор няма да бъдат разкривани", пише в съобщението на "Кралете".

Новият клуб на Везенков отделя още няколко изречения, с които запозна своите фенове с кариерата на нашия национал.

Два часа след първоначалното обявление, се появи и пост в Туитър, на който над снимката на Везенков, Сакраменто Кингс приветства своя нов европейски ас.

Макар Сакраменто да не разкрива детайлите по сделката, според информациите в гръцките и американските медии, става въпрос за около 3 милиона долара, които Везенков ше прибира след данъчното облагане. Това е малко повече от парите, които той щеше да получава при нов договор с Олимпиакос, което ясно показва, че не финансовият аспект е бил водещ при трансфера му в НБА.