Селекционерът на САЩ Стив Кър направи трезва и доста реалистична оценка след отпадането на американците в полуфиналите на баскетболното световно първенство. Щатите загубиха със 111:113 от Германия и така за втори пореден шампионат няма да имат шанс да играят за титлата, след като на предишното световно завършиха на незавидната за възможностите, самочувствието и очакванията си седма позиция.

"Вече не сме 1992 година. Играчите по цял свят са по-добри, отборите са по-добри. Не е лесно да спечелиш световно първенство или Олимпиада", каза Кър, който на клубно ниво е треньор на Голдън Стейт Уориърс в НБА.

"Поздравления за Германия. Те бяха фантастични. Всеки път, когато набирахме инерция, те успяваха да я прекъснат с важен кош, борба в нападание... с големи отигравания. Гордея се с моите момчета, те се бориха и си заслужиха шанс в края, но не успяхме да го оползотворим", добави още бившият съотборник на Майкъл Джордан в Чикаго.

Гардът на Ню Йорк Джейлън Брънсън, който завърши с 15 точки и 7 асистенции, пък използва само една дума, за да опише случилото се - "ужасяващо".

Треньорът на германците Гордън Хърбърт пък описа своите баскетболисти като "специална група играчи, която иска да спечели златото".

"Победата е страхотна, да, но все още не сме там, където искаме да бъдем. Този отбор иска златото, така че имаме още един мач за спечелване. Със сигурност ще се насладим на случилото се днес, но утре ще се подготвим за неделя", каза канадецът с финландски паспорт.

Франц Вагнер, един от НБА играчите в Бундестима, определи победата като "историческа", но също подкрепи треньора си, че работата не е свършена и въпреки голямата победа в полуфиналния сблъсък, в неделя е най-важната среща.