Лука Дончич отвори нова страница в историята на НБА, превръщайки се в първият играч с трипъл-дабъл от поне 60 точки, 20 борби и 10 асистенции. Словенската суперзвезда на Далас стори това при знаменития обрат на Маверикс и победата със 125:121 след продължение срещу гостуващия тим на Ню Йорк Никс.

Непосредствено след знаменитото си представяне, 23-годишният баскетболист даде шеговито интервю на терена, в което бе лаконичен - "Адски уморен съм. Имам нужда от бира за възстановяване".

В родината му не губиха особено много време и моментално отговориха на предизвикателството. Пивоварна "Лашко" моментално излезе с вариант на популярната си бира "Златорог", която се казва "Лука".

Описанието е "Бира за възстановяване", а посланието към Дончич е повече от ясно - "Лука, рабрахме за твоето желание, остава само да уредим логистиката".

Досега през сезона Дончич има средни показатели от 3.6 точки, 8.8 асистенции, 8.7 борби и 1.7 отнети топки. Той стреля впечатляващите 50.6% от игра, но също така прави и по 3.8 грешки на мач, което в никакъв случай не е изненадващо, предвид, че е основният човек, който борави с топката в атаките на Маверикс.

Далас има 19 победи и 16 загуби, а в следващия си мач играе с друг от тексаските тимове - Хюстън. При единствената им среща през сезона досега Дончич вкара 50 точки, направи 10 асистенции и овладя 8 борби.