Александър Везенков се завърна в залата на Олимпиакос и беше посрещнат много топло от гръцките фенове.

Най-полезният играч в Евролигата участва в галавечер, посветена на легендата на отбор Василис Спанулис, чийто номер беше изваден от употреба.

Везенков излезе на паркета с фланелка на Олимпиакос и беше бурно аплодиран от хилядите по трибуните, които освен това скандираха неговото ме. Освен това той получи плакет като посланик на отбор.

Сашo игра пет години в Пирея и се превърна в звездата на отбора, като през миналата година той и съотборниците му бяха много близо до триумф в Евролигата, губейки драматично финала.

През лятото Везенков премина в НБА, за да играе за Сакраменто Кингс, но феновете на Олимпиакос уважиха неговото решение и продължават да го подкрепят.

Ето какво каза българинът за Василис Спанулис:

"Василис е част от семейството, нямаше как да не бъда тук. Благодаря на Сакраменто и Олимпиакос, че ми позволиха да бъда тук на това красиво събитие. От него научих колко усърдно е работил през годините. Бяхме заедно три години. Научих какво означава да бъдеш победител, научих как да подходя към това да съм готов да бъда победител, защото в крайна сметка се изисква и малко късмет. Но да съм готов да бъда победител, да работя упорито и никога да не се отказвам, определено беше едно от многото неща, които научих заедно с Василис".