Александър Везенков и новите му съотборници в Сакраменто се срещнаха с журналисти в т.нар. "медиен ден", предшестващ всеки сезон в НБА. Българинът и всички останали баскетболисти на Кингс позираха за фотосесия с екипите на отбора, а след това отговаряха на въпроси. "Най-полезният играч" на отминалия сезон в Евролигата получи голям комплимент от един от лидерите на новия си тим - звездата Де'Аарън Фокс, който го постави сред най-добрите в света.

Гардът на "кралете" бе запитан за Везенков и заяви, че е впечатлен от убийствената стрелба на българското крило.

"Той е един от най-добрите стрелци в света. Веднъж на тренировка имахме упражнение за стрелба. Той стреля общо 150 пъти и пропусна само 7", заяви Фокс, който играе за калифорнийския тим от 2017 година насам, а през миналия сезон напълно заслужено дебютира в Мача на звездите.

Самият Везенков пък бе един от най-търсените събеседници от журналистите.

"Вече съм тук един месец, чувствам се страхотно. Всичко е наред. Организацията на Сакраменто е като второ семейство за мен. Освен това и семейството ми е тук, така че нямам търпение да започнем", каза българският национал и добави, че свиква с обстановката с всеки изминал ден, като очаква така да бъде и в мачовете - да се подобрява с всеки изминал такъв.

Той изрази мнение, че Кингс вече са показали невероятно ниво в офанзивен план миналия сезон и трябва да продължат да са ефективни в нападение, но същевременно защитата е ключова и трябва да работят здраво в тази част от играта.

Снимка: Getty Images

"Вярвам в себе си и съм уверен във възможностите си. Това е причината да бъда тук", категоричен бе Везенков.

След което от своя страна се изказа ласкаво за Фокс, от когото получи големия комплимент за страхотната си стрелба. По думите му суперзвездата на отбора е не просто отличен баскетболист, а и отличен човек, който въпреки статута си, не се притеснява да работи с младите играчи.

"Всеки тук е изключително талантлив и може да вкарва. Играта е на различна скорост. Готов съм да помогна с всичко, което треньорът иска от мен. Най-важно е да помагаш на отбора, без значение дали се включваш от пейката или не", сподели още той.

Американците не пропуснаха да го попитат и за атмосферата на мачовете на Олимпиакос и всички факли и димки, които съпътстват голяма част от двубоите на клуба. Отговорът му бе, че в Европа просто баскетболната култура е различна и това трябва да бъде преживяно от първо лице.

Снимка: Getty Images