Александър Везенков коментира контузията, която го извади от игра за няколко седмици.

Българинът получи травма в левия глезен, като няма да участва в двубои за Сакраменто Кингс минимум 1 месец.

Това е втора травма за Везенков на едно и също място за много кратко време, но той остана оптимист, че няма да се пречупи и ще се завърне по-силен на паркета.

Саша даде интервю за официалния подкаст на Евролигата - турнир, в който с екипа на Олимпиакос стана номер 1 през миналия сезон.

Ето всичко по-интересно от думите на Везенков:

"Нямах късмет, защото навехнах глезена си за втори път в рамките на три седмици. Този път обаче контузията се оказа по-сериозна и трябва да отсъствам от четири до шест седмици. За първи път от доста време ми се налага да бъда вън от игра за толкова дълъг период, но в същия момент трябва да остана положително настроен и да работя здраво, за да се завърна. Добрата новина е, че сега беше паузата за Звездния уикенд и нямаше мачове. Ще пропусна няколко срещи, но това е част от нашата работа и трябва да продължа напред.

По време на сесията за анализи винаги гледаме мачове от Евролигата. Обикновено имаме тренировка по време на ранните мачове от турнира и не успявам да ги гледам, като хващам по малко от късните. Все пак аз винаги имам възможността да гледам двубоите, които ме интересуват, защото мога да си ги връщам на телевизора. Всеки мач там е от значение и това е наистина красиво", допълни Саша Везенков, който през лятото на 2023 г. стана едва вторият българин в историята, който получава шанс да играе в НБА.