Носителят на приза за най-полезен баскетболист в Евролигата за 2023 година и двукратен спортист номер 1 на България Александър Везенков прогнозира, че звездата на Монако Майк Джеймс ще спечели наградата за настоящия сезон в най-престижния европейски клубен турнир по баскетбол.

"Според мен е време Майк Джеймс да спечели отличието за най-полезен играч в Евролигата", коментира Везенков пред специализираното издание Eurohoops.net.

"Той стана и водещ реализатор в турнира. Очевидно имаме и Факундо Кампацо, но в последните мачове не блести", заяви настоящият състезател на Сакраменто Кингс в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

Майк Джеймс води и класацията по резултатност в Евролигата за сезона със средно 19 точки, 4.4 борби и 5 асистенции на мач, а тимът на Монако дели второ място във временното класиране с Барселона.

"Ако Виртус Болоня бе по-напред в подреждането, можеше и Торнике Шенгелия да влезе в конкуренцията за приза. Не знам точно каква е статистиката и на Матиас Лесор, но през този сезон е също толкова добър като миналия, ако не и по-добър", каза още Везенков.