Александър Везенков бе най-резултатен с 22 точки и добави 10 борби за дабъл-дабъл, а Олимпиакос спечели ключова победа навън в Евролигата над Виртус Болоня - 85:83.

Пет от точките на българина дойдоха в заключителната четвърт, в която гръцкият гранд се разходи по ръба на бръснача, но удържа аванса си.

И с това записа 12-а победа (при 7 загуби) за сезона в турнира, като е трети в класирането, само зад Реал Мадрид и Барселона.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА И ВИДЕО С ИЗЯВИТЕ НА ВЕЗЕНКОВ>>>

Везенков отново бе познатият лидер, след като в два-три поредни двубоя сякаш бе поизгубил ритъм. Обяснимо, след като травма го извади от релси за десетина дни около Нова година.

Но изглежда категоричният спортист №1 на България за 2022-ра отново е в познатата форма.

А в часовете преди успеха в Болоня, Везенков говори пред "BasketNews" по темата с НБА и Сакраменто Кингс, който притежава правата му за евентуален трансфер зад Океана.

Преди дни Саша преподписа с Олимпиакос до 2025-а, освобождаващата му клауза (според неофициални информации) е 1.5 милиона евро, а през лятото явно темата "НБА" отново ще стане актуална.

"Не, новият договор не променя ситуацията - казва в интервюто Везенков. - И преди, и след него, аз съм в същата позиция. И тя е, че играя за Олимпиакос и ми харесва това, което правя. Тук ми харесва. Имаме отлична химия в отбора и се справяме добре. Когато дойде лятото, всичко може да се случи. Не затварям никакви врати в живота си.

Все още е януари. Не мога да кажа какво ще се случи през лятото. Единственото, което ме интересува в момента е да печелим титли и да изпълним целите си като отбор. След това ще мислим заедно със семейството ми, клуба, НБА, агента ми и всеки, който ме обича и е в живота ми. Не сме говорили със Сакраменто след преподписването на контракта.

Не обичам да гледам прекалено надалеч. Поставям си малки цели в кратък срок за седмица или месец и опитвам да ги изпълнявам. Понякога успявам, друг път - не, но за шест месеца всичко може да се случи. Надявам се да съм здрав и ще видим."