Българският баскетболист Александър Везенков застана пред медиите след загубата на неговия Сакраменто със 117:131 от звездната селекция на Лос Анджелис Клипърс. Саша записа личен рекорд с 13 точки в двубоя, но това се оказа недостатъчно за успеха.

След двубоя Везенков разкри любопитки за адаптацията си в НБА, ролята в отбора и личните предизвикателства.

Ето най-интересното от думите на българина:

"Не трябва да търсим оправдания. Ние бяхме изтощени от емоционална гледна точка след вчерашния обрат. Страдахме доста в нападение и защита и просто трябва да играем по-добре в тези последователни мачове. Трябва да намерим начин да се подобрим, да изгледаме видеото от мача и да продължим към следващия мач.

Опитвам се да уча играта и отделните състезатели. Нека бъдем честни - никога няма да бъда супер защитник, но искам да бъда солиден и да помагам на отбора. Не искам да бъда ахилесова пета. Подобрявам се с всеки мач, но не искам да говоря само за себе си. Когато сме допуснали 131 точки, значи не сме играли добре в защита.

Имаме много дълбок отбор с добри играчи и винаги трябва да съм готов. Чакам моя шанс и моята възможност, за да покажа, че мога да помогна на отбора. Когато обаче губиш, никой не го интересуват индивидуалните статистики. Ние сме отбор, който иска да печели. Когато губим, дори някой да вкара 60, няма значение", сподели Везенков.