Потенциален сблъсък между Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър е желан и от двете страни, категоричен е агентът на англичанина Еди Хърн.

Шампионът на WBA, WBO и IBF Джошуа ще направи дебюта си на американска земя срещу Джаред Милър на 1 юни.

От другата страна Уайлдър беляза провал в преговорите си с Тайсън Фюри за мач-реванш и получи нареждане да защитава титлата си в WBC в сблъсък с 33-годишния Доминик Бризийл, чийто единствена загуба е от Джошуа.

Хърн заяви пред Sky Sports, че двамата големи в тежка категория могат да се срещнат, след като приключат със следващите двубои. Категоричен е, че клиентът му Ей Джей иска да стане абсолютен световен шампион.

"Няма да кажа много, защото не искам да развалям нещата. Но има възможност мачът да се уреди.

Ясно е, че отношенията между Отбор Уайлдър и Отбор Джошуа не са възможно най-добрите. Но пътят към изграждане на един такъв обединителен мач е полезен.

Въпросът не е само да направим сделка с Уайлдър, но и с Джошуа. Нещата си идват на мястото, но има дълъг път да се извърви.

Смятам, че в момента имаме стратегия, която да ни докара до такъв мач. Има ясен устрем и от двете страни срещата да се състои", сподели Еди Хърн.

Като потенциална дата за големия мач, Хърн спомена ноември или декември 2019-а, месеци след мачовете им с Милър и Бризийл.

"Част от работата ми е да накарам Джошуа да се фокусира само върху мача с Милър сега. Хубаво е да мислим за двубой за абсолютен шампион, но ако загуби от Милър плановете оставят висящи", добави агентът на англичанина.