Пореден грандиозен боен спектакъл е подготвила международната бойна организация SENSHI. На 6 юли от 18:30 часа плажът на "Св. Св. Константин и Елена" ще се превърне в арена за гладиаторски двубои, а два мача ще вдигат градуса на напрежението до краен предел. Българските любимци и едни от най-добрите кикбоксьори на България Атанас Божилов и Едуард Алексанян ще се изправят на ринга на SENSHI 22 в защита на своите Европейски титли.

Атанас Божилов, който има 19 победи на арената на галата и е още световен шампион на KGP 2018 и WAKO PRO 2017 и 2019, ще се изправи срещу словенеца Само Петче в категория до 75 кг по правилата на KWU Full Contact. На ринга Божилов ще защитава своята евротитла в битка с Петче, който е титулуван европейски шампион на MTA K1 за 2014 г., европейски шампион по муай тай на MTA за 2013 г. и 5 пъти е защитавал титлата си във FFC. В предишното издание SENSHI 21 Само Петче победи противника си от Румъния Влад Триф с нокаут във втория рунд.

"Отговорността ми за тази битка е още по-голяма, защото се изправям срещу много опитен и умел противник. Той има много бойни вечери срещу сериозни бойци зад гърба си и аз съм напълно концентриран за този двубой. Знам, че ще бъде трудно предизвикателство, но ще бъда на 100% готов за него. Успях да проуча добрите и лошите страни на Само Петче и работя върху тях, за да мога да изляза като победител след тази битка", каза Божилов за своя дуел.

Снимка: SENSHI

Вторият голям двубой за вечерта, който безспорно ще развълнува публиката, ще бъде между варненският боец Едуард Алексанян и германецът Якоб Стюбен. Те ще излязат на ринга в един наистина зрелищен мач - реванш за евро титлата, след като Алексанян спечели европейската титла на SENSHI в категория до 95 кг на SENSHI 18 срещу Стюбен.

"За мен е чест да се бия пред варненската публика в защита на моята европейска титла на SENSHI. Ще дам най-доброто от себе си и ще видите Мистър Екшън в действие!", каза Алексанян за предстоящия двубой.

Едуард Алексанян е европейски шампион на WAKO PRO в категория К1 през 2021 г., шампион на Savages Kickboxing през 2019 г., както и национален шампион по кикбокс за 2018 и 2020 г. През април 2023 г. Алексанян бе класиран в топ 10 на най-добрите кикбоксьори в света в средна категория от престижното издание Combat Press. Якоб Стюбен е европейски шампион на IKBF K1, шампион на Северен Тайланд по муай тай за 2015 г., също така е шампион на Германия по муай тай на MTBD и национален шампион в категория K1 (IKBF).

Билетите за международното бойно шоу SENSHI 22 са в продажба и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg