Джон Фюри, бащата на световния шампион в бокса Тайсън Фюри, засипа сина си с критики заради неубедителния мач срещу Франсис Нгану в Саудитска Арабия.

"Циганския крал" спечели с поделено съдийско решение през миналия месец, но определено не впечатли срещу бившия ММА боец, който дебютира в бокса.

Някои от специалистите дори смятат, че Нгану е бил заслужилият победител, а макар Джон Фюри да не е на това мнение, той имаше какво да каже за представянето на сина си. 

Според бившия боксьор, който рядко спестява това, което мисли, Тайсън е бил с изцяло грешен тактически план срещу камерунеца, но това далеч не е бил единственият му проблем.

"Имаше много грешки в този мач. Физическото му състояние можеше да е по-добро. Тактическият му план... такъв нямаше. В края на краищата победи, но можеше да се представи много по-добре.

Според мен не е тренирал както трябва за този бой и не говоря за физическата част, а за тактическата. Трябваше просто да се боксира умно, но какво стана? Опита се да счупи 10-тонен булдозер с малко чукче.

Тялото му също не изглеждаше добре, а самият той беше отнесен. Това не беше истинският Тайсън. Направи достатъчно да спечели и няма съмнение, че е истинският победител, но си направи мача много труден с този тактически план. Реално беше много глупаво.

Трябваше да приложи подобен стил на този в мача с Владимир Кличко. Тогава щеше да накара Нгану да изглежда смешно и да го изчерпа откъм идеи", заяви Джон Фюри.

Фюри старши е категоричен, че синът му трябва изцяло да промени тактическия си план за предстоящия бой с Олександър Усик, иначе ще има сериозни проблеми.