Освен абсолютна легенда в бокса, Майк Тайсън се слави като огромен познавач на двубои. Железния рядко бърка в прогнозите си, като думите му са чакани с огромно нетърпение от милиони фенове.

Тайсън не пропусна да сподели виждането си и за очаквания с огромен интерес супермач между Тайсън Фюри и Олександър Усик на 17 февруари.

Срещата в Рияд ще определи абсолютен световен шампион в тежка категория за първи път от почти 2 десетилетия.

Преди време Майк Тайсън прогнозира, че Фюри ще се затрудни сериозно с Франсис Нгану и позна. Сега легендата предложи да се заложи на победа с нокаут за Фюри в битката с украинеца.

"Очаквам с нетърпение тази битка, защото това е историческо събитие. В този случай обаче трябва да заложа на Тайсън Фюри, защото вярвам, че той ще натисне Усик със сила. Мисля, че разликата в теглото ще се окаже решаваща. Разбира се, може и да греша, но така го чувствам.

По-дребните противници са трудни за битка, защото трудно се удрят. Те са по-малки, могат да бягат повече, могат да се движат по-добре и това е тактиката, на която Усик отново ще заложи.

Мисля, че на Фюри ще му трябват няколко рунда, за да се приспособи към ритъма на опонента си. Той вероятно ще губи по точки, но тогава ще намери място за този свой удар. Ще бъде много трудно, но очаквам той да спечели с нокаут", прогнозира Майк пред Fight Hub TV.

Getty Images